Ετήσιες Προβλέψεις !

Ετήσιες Προβλέψεις Αγορών, Συναλλάγματος και Εμπορευμάτων!

Ανανεώνεται καθόλη τη διάρκεια του ετους!

“Oιαδήποτε προβλέψη, ανάλυση, άρθρο εκφράζει μόνο τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη του και έχει μόνο επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν σκοπεύει στην προώθηση και διαφήμιση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας. Επίσης δεν αποτελεί σύσταση για πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης. Οι επενδύσεις γενικά, και ειδικότερα σε μοχλευμένα προϊόντα έχουν ρίσκο. Προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.
Οι συντάκτες και οι υπεύθυνοι του investments.gr  δεν φέρουν καμμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ αστική η ποινική ευθυνη για κάθε ζημία που ήθελε προκύψει (θετικη η αποθετική) σε περίπτωση εκτέλεσης η παράλειψης εκτέλεσης χρηματιστηριακών Ή άλλων πράξεων σχετιζόμενες με τα αναγραφομένα στο παρόν site!”.

 


GOLD 2012

ΓΔ 2012

 

 

 

 

13 thoughts on “Ετήσιες Προβλέψεις !”

 1. Ο “Χρυσάφαρος” δείχνει οτι δεν θα κρατησει το χαμηλο των 1.530 και θα στοχευσει τα 1.480 τον πρωτο στόχο που δωσαμε στην αρχη της χρονιας στο Secular 4o διορθωτικο κύμα! Πιθανως να τον δουμε και χαμηλοτερα αλλα ακομα ειναι νωρις!

  Αρνητικη εξελιξη η αναβολη του QE3 για μετα (?) τα Χριστούγεννα ..

  Εξελιξη που την προβλεψαμε (πέρα απο τη κυματικη αναλυση) και αναφεραμε συχνα πυκνα με βαση τη συσχετιση Δολαρίου, Χρυσού και Πετρελαίου και λόγω των εκλογών, ηταν θεμιτο και αναμενόμενο τουλαχιστον μεχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ να μην γινει QE3 καθοσον η τιμη της βενζινης επηρεάζει ιδιατερα τη ζωη των Αμερικανών ψηφοφόρων!

  GD Star Rating
  loading...
  • Μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μη λες. Τα αμερικανακια και QE3 εταξαν και το πετρελαιο εριξαν πριν τις εκλογες!!!
   Βεβαι ο Χρυσος ακομα δεν εσπασε τα 1.800 $… ιδωμεν…

   GD Star Rating
   loading...
 2. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να σπάσει τα 1800 $, καθώς το γεγονός οτι ακόμα βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα οφείλεται στο ότι κάνουν ότι μπορούν για να το μανιπουλάρουν και να κρύψουν (?) με αυτόν τον τρόπο (όσο τους παίρνει ακόμα) την γύμνια του βασιλιά (τέως παγκόσμιου)!

  GD Star Rating
  loading...
  • Ειναι γεγονος οτι οι δυτικες κεντρικες τραπεζες προσπαθουν να ελγξουν την τιμη του Χρυσου απο την αλλη με τοσα κρατικα αποθεματα Χρυσου των ΗΠΑ ποιος μπορει να μας εγγυηθει μια ωρεα πρωια οτι δεν αρχιζουν να τα εκποιουν με στοχο την απομειωση του χρεους ;

   Το ερωτημα βεβαια ειναι σε τι τιμη θα θεωρησον οτι αυτο τους εξυπηρετει, παντως δε νμιζω να ειναι τοσο κουτοι οσο ο δικοι μας κυριοι Σημτιης, Παπδημος καιμΠορωουλο; Που πουλησαν τα Ελληνκα αποθεματα Χρυσου σχεδον στον απλυτο πυθμενα του…250 – 300$

   Η συμπτωση αυτη ειναι αποριας αξιο που δεν ελεγχηθηκε απο καμμια δικαστικη αρχη και δεν αποτελεσε πηγη κοινοβουλευτικου ελεγχου ουτε καν θεμα προεκλογικης εκστρατειας…

   GD Star Rating
   loading...
 3. Θεωρώ πως όσο τους παίρνει να κάνουν τις δουλειές τους με χαρτί και μελάνι (και παράλληλα να καταφέρνουν να ψευτοδιατηρούν και το χρυσό σε κάποιο επίπεδο) θα συνεχίσουν έτσι – βέβαια ο χρυσός θα τσιμπάει και από λίγο κάθε φορά . Άρα πιστεύω πως σε μέσο-βραχυπρόθεσμο ορίζοντα δεν είναι πιθανή κάποια εκποίηση με στόχο απομείωση του χρέους.

  Αναφορικά με τους δικούς μας ταγούς, νομίζω για άλλη μια φορά – όπως τόσες και τόσες – αν είμαστε τυχεροί θα απαντήσει κάποια στιγμή η ιστορία.

  GD Star Rating
  loading...
 4. Ανατρέχοντας σε ένα ατομικό μου σίτε έπεσα σε μια ανάλυση του 2003 που την αναδημοσίευσα το 2008.
  Από αυτήν, σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της τρέχουσας ανάλυσης για το 2012 αυξάνονται οι πιθανότητες της λειτουργίας των ανοδικών καναλιών για το ΓΔ σε συνάρτηση με την Ελληνική Οικονομία!
  Το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω: (προσέξτε το γράφημα και τα κανάλια που απεικονίζονται εκεί!)

  Θα ήθελα τα σχόλια σας αν μπορούν τα “κανάλια” να αποτελούν σοβαρό εργαλείο πρόβλεψης …

  23-6-2008.
  Διαβαστε παρακάτω την αναλυση μας στις 6-1-2003 (δημοσιεύθηκε στο χχχχχχχχχ.gr) για την μακροπρόθεσμη πορεία του Γενικου Δεικτη (ΓΔ) όπου εντοπισαμε τοσο τον μακροπροθεσμο πυθμενα της πτωτικης αγορας 2000 – 2003 (1.462 μον.), αλλα και τις δύο τοπικές κορυφές του 2003 (1.800 & 2.300 μον.) και την προβλεψη μας για τη νέα ανοδική αγορα που ξεκινησε το 2003 προβλεποντας μάλιστα και την κορυφη του 2004 στις 2.700-2800 μον.

  Μακροπρόθεσμη Ανάλυση ΧΑΑ
  Η ανάλυση θα εστιαστεί στην πορεία του ΓΔ του ΧΑΑ μια και χρησιμοποιείται γενικά σαν σημείο αναφοράς για να αντικατοπτρίσει την πορεία της Σοφοκλέους.
  Θυμίζουμε ότι ειχαμε δώσει ως ετήσιους πυθμένες:
  τις 1.980 – 2.080 για το 2001, (και αρχικα σαν μακροπροθεσμο πυθμενα, τον οποίο όμως αναπροσαρμόσαμε προς τα κάτω αρκετά έγκαιρα την Ανοιξη του 2002, με τον ΓΔ στις 2.400 μον.),
  τις 1.700 μον για το 2002, και σαν μακροπρόθεσμο πυθμένα τις 1.350 μον. (ο τελευταίος πλέον θα αναπροσαρμοσθεί ωστε να συμβαδίζει με τον παράγοντα χρόνο).

  Κατ’ αρχάς με τον ΓΔ να κινείται κάτω από τις 1.790 μον. για μας αυξάνονται, σε βαθμό σχεδόν βεβαιότητας, οι πιθανότητες ο ΓΔ να καταγράψει χαμηλό το 2003 περίπου στις 1.436 με 1.477 μον. με περισσότερο πιθανό το εύρος τιμών μεταξύ 1.436 -1.450., πιθανότητες που θα επιβεβαιωθούν με την διάσπαση των 1.700 μον.
  Επίσης το παραπάνω χαμηλό λογικά και με αυξημένες πιθανότητες θα αποτέλεσει το μακροπρόθεσμο χαμηλό της αγοράς σε αυτή την πτωτική κίνηση από τη κορυφή του 1.999. (έτους)
  Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ο ΓΔ αυτή την στιγμή κινείται στο όριο της οριστικοποίησης της διάσπασης των 1.790 μον., γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί, τότε για μας ισχύει το προαναφερθέν σενάριο.
  Από την άλλη, για την προς τα πάνω διακύμανση, θα δώσουμε δύο σενάρια, ενα πιο αισιόδοξο και ενα περίσσοτερο πιθανό για μας.
  Σύμφωνα λοιπόν, με την αισιόδοξη θεώρηση ο ΓΔ θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά μέχρι τις 2.300 περίπου μον. ανέξαρτητα απο την καταγραφή νέου χαμηλού ή όχι.
  Tέλος σαν περισσότερο πιθανή βλέπουμε μια διακύμανση του ΓΔ για το 2003 μεταξύ των 1.450/36 μον. και των 1.800 μον. σε περίπτωση που η αγορά δεν καταφέρει μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2003 να υπερπηδήσει τις 1.810/12 μον.
  Οι σκέψεις μας αποτυπώνονται συνοπτικά στο παρακάτω διάγραμμα, όπου και φαίνεται η σημαντικότητα των UT2 (1η κυανή ανοδική γραμμη τάσης -υπό διαδικασία διάσπασης) και UT1 (1η κόκκινη ανοδική γραμμή τάσης), ενώ τα ακραία όρια διακύμανσης του ΓΔ προσδιορίζονται από τις γραμμές UT1 και UT4.

  Με την UT4 να δοκιμάζεται πιθανόν το 2004.
  Θα παρακολουθουμε την μακροπροθεσμη πορεία του ΓΔ και εφόσον υπαρξει διαφοροποίηση, θα σας ενημερώσουμε σχετικά

  GD Star Rating
  loading...
 5. Καλημέρα Πέτρο,
  Τι είναι αυτό το αρχιτεκτονικόν εικοδόμημα;
  Από ουρανοξύστες πλέον φτιάχνουμε καλύβια…
  Μπορείς να αναλύσεις κ σε εμάς τους μικρούς ιδιαίτερα το σφηνοειδή σχηματισμό με τις μαύρες γραμμές;

  GD Star Rating
  loading...
 6. Καλημερα, οι πλευρες της σφηνας αποτελουν σημαντικη αντισταση ειδικα το σημειο συμβολης.
  Η δε υπερβαση του σηματοδοτει εντονη ανοδικη αντιδραση / κινηση.

  Απο εκει και περα το σημαντικο ειναι η αποτυπωση των καναλιων του ΓΔ και της Ελληνικης οικονομιας, οπου φαινεται οτι εχουμε σπασει και το πρωτο καναλι κατω απο το μεγαμακροπροθεσμο των δεκαετιων 80-90… Με το ΓΔ να βρισκει στηριξη και να αντιδρα στο πρωτο υποκαναλι του δευτερου καναλιου..

  Σημαντικο επομενως για το ΓΔ Να σταθεροποιηθει πανω απο το κατω οριο του πρωτου καναλιου για να πουμε οτι ερχονται καλυτερες ημερες ( ητοι πανω απο τις 980-1080 μον.)

  GD Star Rating
  loading...
  • Για να ελπιζουμε δε σε πολυ καλυτερες ημερες για την Ελληνικη Οικονομια μαλλον θα πρεπει ο ΓΔ να σταθεροποιηθει πανω απο τις 2.300 μον.

   GD Star Rating
   loading...
 7. Στο φίλο christos55 εγώ δε βλέπω αρχιτεκτονικό οικοδόμημα κάτι γραμμές πάνω κατω και κάτι κόκκινες παύλες βλέπω.. μήπως τελικά πρέπει να έχουμε τελειώσει κάποια ανάλογη σχολή όλοι μας για να σας παρακολουθήσουμε
  Τώρα στο φίλο plinako σφήνες αντιδράσεις…στη χημεία τα κάναμε στήριξη κανάλια κλπ μάλλον στη μηχανική
  φίλε μου αν και προσπαθώ να σε καταλάβω μάλλον θα πρέπει να κάνω ενα βήμα μπροστά εγώ και ένα πίσω εσύ ( ίσως και περισσότερα ) τι λες να κάνουμε μια προσπάθεια?
  πάντως στο χωριό μου λένε …ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει…’
  όλα αυτά σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα και μια καλλίτερη συνέχεια το μικρο είναι Κώστας
  Σημ. καλή δύναμη γιατί μαζί μου έμπλεξες….

  GD Star Rating
  loading...
 8. Αγαπητε φιλε κοσοβαν, μαλλον ασχολεισαι με ενα αντικειμενο χωρις να εχεις εντρυφησει σe καποια μεθοδο… Συνηθως οι ενασχολουμενοι με τις αγορες εφαρμοζουν καποια μεθοδο αναλυσης / κινησεων απο τις παρακατω η/ και συνδυασμο:
  1. Θεμελιωδη Αναλυση (μικρο & μακροοικονομικη αναλυση & corporate finance)
  2. Τεχνικη Αναλυση (οπου και οι σφηνες και η υπολοιπη ορολογια)
  3. Κυματικη Αναλυση & Fractals (οπου και οι σχετικες αναφορες μου)
  4. Κυκλικη Αναλυση η Θεωρια των Επιχειρηματικων και Οικονομικων Κυκλων (οπου και κατα καιρους η ενασχοληση μου)
  5. Artificial Intelligence & Νευρωνικα Δίκτυα.
  6. Quantitative Finance (Στατιστική, Risk Management, Portfolio mgmt, κλπ.)
  7. Απλα με ενστικτο και οτι και οπως κάτσει
  8. Ακολουθώντας οτι λενε τα παπαγαλακια
  9. Ακολουθωντας τους insiders (κινησεις κυριων μετοχων και διοικησεων μιας εταιρειας) &
  10. Ακολουθωντας φορουμς, trading rooms, χρηματιστες, επενδυτικους οικους, πωλητες αμοιβαιων κλπ…

  Δεν εχεις παρα να επιλεξεις μια απο τις παραπανω μεθοδους / τεχνικές / θεωρίες / επιστημες και να τη ψηλαφησεις απλα για να μπορουμε να συνεννοούμαστε! (κατα προτιμηση τις με α.α. 1 – 4)

  GD Star Rating
  loading...
 9. Συνεχιζοντας στο φιλο Κωστα…

  ειναι γεγονος οτι οι αναφορες μας πολλες φορες γραφονται σα να απευθυνονται σε γνωστες τεχνικης αναλυσης η αλλων θεωριων, για αυτο προσπαθουμε στην ενοτητα εκπαιδευση να ανεβαζουμε σχτικα εκπαιδευτικα αρθρα…

  πλην ομως θελει και ενασχοληση απο την πλευρα σας…

  οσον αφορα η θα βρεξει η καλο καιρο θα κανει…. θα επρεπε να σε ευχαριστει γιατι αλλιως θα ειμασταν καφετζουδες… αν τις πιστευεις βεβαια τωρα ισως να απογοητευεσαι.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ουτε καφετζουδες ουτε χαρτοριχτρες! 😀

  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ… και ειδικα σε καποιον που δεν ξερει το αθλημα ειναι ακομα δυσκολοτερο να του κανει κανείς προβλεψη… εγω παντως με την Πειραιως σου ΕΙΧΑ γραψει ακριβως τι θα εκανα και εσυ επιμενεις οτι ΔΕΝ …. αρα δεν ειναι θεμα γνωσεων αλλα ΔΙΑΘΕΣΗΣ!

  Στη διαθεση σου..

  Φιλικα
  Πέτρος

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication