Πατριωτισμός και Ευρωπαϊκή ενοποίηση

“Στην Ελλάδα από την απελευθέρωσή της και μετά κυριαρχεί μια σχολή σκέψης, τουλάχιστον στα ηγετικά κλιμάκια της χώρας, είτε αφορά στην οικονομική, είτε στη πολιτική, είτε ακόμα χειρότερα στη πνευματική ελίτ αυτής της χώρας.

Η σχολή αυτή σκέψης θέλει την Ελλάδα μια μικρή χώρα που αδυνατεί να επιβιώσει παρά μόνο ως παρελκόμενη από άλλες κυρίαρχες δυνάμεις. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ποτέ η άρχουσα τάξη της χώρας μας δεν ανέπτυξε πραγματική Εθνική Συνείδηση.

Προτιμά να επιβιώνει και να εξασφαλίζει τα συμφέροντά της, υπηρετώντας πρώτιστα τα συμφέροντα αυτών που νοιώθει υποτελής και κατανοεί ότι αν εγκαταλειφτεί απ’ αυτούς, θα χάσει όλα τα προνόμια που απολαμβάνει μέχρι σήμερα. Και εδώ είναι το «ζουμί».

Γι’ αυτό και σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το Έθνος (αν η λέξη αυτή έχει κάποιο νόημα για τις ελίτ και τους υπηρετούντες την), δεν έγινε ποτέ καμία σοβαρή διαπραγμάτευση, ούτε ερωτήθηκε ο ίδιος ο Λαός, (άλλη περίεργη λέξη και συνάμα επικίνδυνη, όπως επικίνδυνη είναι και η Κοινωνία, αντίθετα το επιθυμητό θα ήταν ανθρώπινος πολτός που καταναλώνει και καταναλώνεται, με την ίδια ευκολία….).

Αντίθετα πάντα επιστρατεύονταν οι ισχυρότεροι μηχανισμοί προπαγάνδας για να εμφανίσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται, κατά κύριο λόγο σε ξένα κέντρα, ως τον απόλυτο μονόδρομο κι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει διαφορετικά (αφού τελικά φοβούνται, τρέμουνε, μη στοιχειώσουν οι άμορφες μάζες και γίνουνε Λαός).

Το ότι 150 τόσα χρόνια επιβιώνουμε υποτυπωδώς ως ανεξάρτητο Κράτος, αποτελεί ιστορικό παράδοξο και έχει να κάνει περισσότερο με τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς των «προστατών» μας, παρά με την όποια «πατριωτική» συνείδηση της άρχουσας τάξης.

Τώρα όμως, αλλάξανε τα πράγματα, πάμε για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, έστω και υπό τον απόλυτο έλεγχο των Γερμανών. Τι θα γίνουμε άραγε χωρίς αυτούς στο πέλαγος της παγκοσμιοποίησης;

Τέρμα λοιπόν τα καλαμπούρια, περί Έθνους, Πατρίδας, Λαού, Εθνικής Ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Όλα αυτά αποτελούν αφηγήματα δίκην λαϊκού ρομάντζου. Τώρα θα γίνουμε Ευρωπαίοι (για …………..νιοστή φορά), αλλιώς έρχονται οι …Σελτζούκοι!

Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, να απολαύσουμε το βιασμό μας. Αρκεί αυτοί οι γραφικοί με τις κουκούλες, που πετάνε πέτρες και μολότοφ, μη γίνουνε πολλοί…………………………………”

othonk

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του φίλου othonk και είναι μέρος μίας διαδικτυακής συζήτησης που έγινε στις 31-01-2011. Αναρτάται σήμερα γιατί μοιάζει προφητικό και πιο επίκαιρο από ποτέ…

GD Star Rating
loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication