Το βαρόμετρο της ΕΤΕ

Στο παραπάνω γράφημα αποτυπώνεται ο λόγος της προνομιούχου προς την κοινή μετοχή της ΕΤΕ (ADR) στο χρηματιστήριο της ΝΥ.

Τον λόγο αυτόν τον χρησιμοποιώ σαν βαρόμετρο για το μέλλον της τράπεζας, μιάς και του χρόνου τέτοια εποχή η προνομιούχος είτε πρέπει να εξαγοραστεί προς 25USD/τεμ (σήμερα έκλεισε στα 2,80 USD) ή να αντικατασταθεί με μια τότε κοινή. Κάπου στη μέση παίζει και το σενάριο να γίνει πρόταση για κούρεμα, ας πούμε 30% = 7,50USD/τεμ.

Την αύξηση του λόγου την αντιλαμβάνομαι σαν ένδειξη αισιοδοξίας των κατόχων των προνομιούχων μετοχών προσδοκώντας να πάρουν του χρόνου τέτοια εποχή τα διπλάσια+ χρήματα απ’ ότι σήμερα. Ήτοι, η κατάσταση το 2013 να είναι καλύτερη από σήμερα.

Αντίστροφα βέβαια αντιλαμβάνομαι την πτώση.

Τέλος, παρακολουθώ την τομή της με την κόκκινη ευθεία η οποία συμβαίνει όταν το κλίμα αλλάζει άρδην.

GD Star Rating
loading...

4 thoughts on “Το βαρόμετρο της ΕΤΕ”

  • Παρά την γενναία άνοδο της τιμής της ΕΤΕ στην ΝΥ (ADR) πολύ φοβάμαι καμμιά “έκπληξη” από τον ΣΥΡΙΖΑ.

   Η αιτία, το χαμηλό του λόγου της προνομιούχου προς την κοινή 3,48/1,82 = 1,91 στην συνεδρίαση και το κλείσιμο της Παρασκευής.

   Δείτε το διάγραμμα των τελευταίων δύο μηνών, με το προηγούμενο χαμηλό να συμβαίνει στις 15/05/2012, μια εβδομάδα δηλαδή μετα τις προηγούμενες εκλογές όταν κατέστη φανερό ότι κυβερνητικό σχήμα δεν επρόκειτο να προκύψει και προκηρύχθησαν οι επαναληπτικές εκλογές.

   Τυχαίο;

   GD Star Rating
   loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication