«Βερνίκος Κότερα»

Υπουργός με… πρόστιμο από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Είναι όντως «έκπληξη» η ανάδειξη του κ. Γιώργου Βερνίκου σε υπουργικό θώκο (στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της χώρας, αλλά και την αποστασιοποίηση της από τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα, ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Και είναι έκπληξη διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ. Γιώργου Βερνίκου, «Βερνίκος Κόττερα», απασχόλησε επί μακρόν τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον κ. Βερνίκο, αλλά και ισοϋψούς προστίμου στον κ. Γιώργο Λεβεντάκη (στον οποίο μεταβιβάστηκε από τον κ. Βερνίκο, ο έλεγχος της εταιρείας).

Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 09.12.2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».

Μάλιστα για το ίδιο θέμα, είχε τότε εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου η οποία ανέφερε τα εξής:

Περισσότερα στο:
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/708499/Article.aspx

GD Star Rating
loading...

16 thoughts on “«Βερνίκος Κότερα»”

 1. και ακόμη δεν ξεκίνησαν…

  κάνω υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβρη να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι..
  Θεωρώ ότι το καλοκαίρι θα είναι από τα χειρότερα της τελευταίας 20ετίας…
  Όποιος αντέξει ο τυχερός !

  GD Star Rating
  loading...
  • Μετά τις Αμερικανικές εκλογές θα μας αφήσουν στην “μοίρα” μας.

   GD Star Rating
   loading...
 2. Δυστυχώς, έχει και συνέχεια.
  Με άλλους πρωταγωνιστές,
  ίδιο σενάριο.
  —————–

  Ο Α. Σαμαράς και τα ονόματα που (τον) «καίνε»

  «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει η παροιμία – και φαίνεται να βρίσκει δικαίωση στις επιλογές προσώπων της νέας κυβέρνησης.

  Οι κραδασμοί που προέκυψαν από την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, αλλά και ο σάλος που προκλήθηκε στις έξι μέρες που μεσολάβησαν από την υπουργοποίηση έως την «ευγενική» αποπομπή του Γιώργου Βερνίκου (λόγω του προστίμου της κεφαλαιαγοράς που έφερε στο προσκήνιο το Euro2day.gr και της off-shore εταιρίας) δεν αποκλείεται να έχουν και συνέχεια, αν κρίνουμε από ορισμένα «μπουμπούκια» που ακούγονται εντόνως.

  Μετά το διπλό φιάσκο (για το οποίο φέρει ίσως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης), ο κατά τα άλλα ευφυής Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να βγάλει την ουρά του απ’ έξω στην υπόλοιπη διαδικασία επιλογής προσώπων.

  Κι έτσι το… γήπεδο έχει στρωθεί ώστε τις γκάφες που φαίνεται ότι έπονται να τις χρεώνεται αποκλειστικά πλέον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ασχέτως αν και τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης «αποδέχονται».

  Γιατί τα λέμε όμως όλα αυτά;

  Διότι στην ονοματολογία των ημερών πλασάρονται ως πρωταγωνιστές για την ανάληψη θέσεων ευθύνης στον ευρύτερο κρατικό τομέα πρόσωπα που έχουν «καεί» είτε στην πολιτική, είτε και στην οικονομία, όταν πρόκειται για «τεχνοκράτες».

  Και εξηγούμεθα: Δεν είναι δυνατόν πολιτικό πρόσωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, που εξαναγκάστηκε να μην κατέβη ως υποψήφιος στις εκλογές του 2009, επί ηγεσίας Καραμανλή, να εμφανίζεται σήμερα ως υποψήφιος για υψηλή θέση, με μεγάλες ευθύνες κατά το επόμενο διάστημα.

  Όχι, η εξαίρεση από μια εκλογή δεν δύναται να είναι «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί από την κοινή γνώμη με βαριές πολιτικές ευθύνες, που γι’ αυτόν τον λόγο απέτυχαν ως… πολιτευτές, παρά την πρότερη θητεία σε υπουργικά αξιώματα.

  Ομοίως, δημόσιος οργανισμός πρώτου μεγέθους και στρατηγικής σημασίας για τη χώρα δεν γίνεται να διοικηθεί αξιόπιστα από όψιμο πολιτευτή άσχετου κόμματος, που στην προηγούμενη επαγγελματική καριέρα του στιγματίστηκε από σειρά θαλασσοδανείων κι εν τέλει αποτέλεσε προσωπική επιλογή επιχειρηματικού κροίσου, που σήμερα έχει ανοιχτές δοσοληψίες με την ποινική δικαιοσύνη.

  Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, λιγότερο ίσως «ευδιάκριτες», αλλά εξίσου γνωστές στην πιάτσα, για τα πεπραγμένα τους – και τους πάτρονές τους. Τυχόν επιλογή τους θα έχει παραπλήσια αποτελέσματα, διαιωνίζοντας την «οσμή» της διαπλοκής.

  Το είπαμε και το ξαναλέμε: στην κυβέρνηση αυτήν, καλώς ή κακώς, η χώρα έχει εναποθέσει τις τελευταίες της ελπίδες για βελτίωση της δεινής κατάστασης.

  Περιμένει κάτι άλλο, πιο φρέσκο, πιο καθαρό, πιο αποτελεσματικό.

  Κάθε διάψευση αυτής της ελπίδας, κάθε ειρωνικό μειδίαμα ή έκφραση απογοήτευσης, στο άκουσμα προσώπων στιγματισμένων στα μάτια της κοινής γνώμης και της αγοράς, είναι και μια μαχαιριά στην καρδιά του αστικού κόσμου, των μετριοπαθών που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

  Και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία εκμετάλλευσης για τις ακραίες δυνάμεις που καραδοκούν, επενδύοντας «τα ρέστα τους» στην κακοσμία που δυστυχώς φαίνεται ότι συνεχίζει να αναδίδεται από μέρος του πολιτικού μας συστήματος.

  Ας προσέξουν λοιπόν ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του την «ποιότητα» των επιλογών τους, διότι εκείνος τις χρεώνεται προσωπικά. Η κοινωνία ούτε θα ξεχάσει, ούτε θα συγχωρήσει.

  Ειδικά ετούτη τη φορά.

  http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/711800/ChameleonArticle.aspx

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication