Προβόπουλος: Επιστρέφουν οι καταθέσεις μετά τις εκλογές

Μια νέα αρχή και τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων συνέστησε στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, κατά σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ενημερώνοντας τον κ. Παπούλια για την κατάσταση στην οικονομία, ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως πρέπει να ξαναπιάσουμε «από την αρχή το νήμα» και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα».

«Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ένα ρεύμα επαναπατρισμού των καταθέσεων «με ικανοποιητικό ρυθμό» μετά τις εκλογές στη χώρα μας και την ανάδειξη κυβέρνησης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης.

«Οι τράπεζες πέρασαν δύσκολη περίοδο. Έχασαν καταθέσεις αλλά μετά τις εκλογές είχαμε επανεισροή των καταθέσεων με ικανοποιητικό ρυθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Προβόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=209834

GD Star Rating
loading...

2 thoughts on “Προβόπουλος: Επιστρέφουν οι καταθέσεις μετά τις εκλογές”

 1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

  Βρισκόμαστε ήδη από την Παρασκευή 06/07 εντός περιόδου υψηλών θερμοκρασιών, η οποία θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια, με εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα:

  Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα φτάσουν στα επίπεδα των 38 ως 39 βαθμών, με πιθανή μικρή περαιτέρω άνοδο μετά τις 13/07.

  Στην νησιωτική χώρα οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 32-33 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 35-36 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται τοπικά και στη Νότια Κρήτη.

  Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά στους 37-39 βαθμούς, ενώ θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στις ανατολικές παραλιακές περιοχές του νομού.

  Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 35-37 βαθμούς.

  Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο.

  Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις 18 Ιουλίου.

  http://www.meteo.gr/newsDetails.asp?NewsID=640

  Υ.Γ. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 18 Ιουλίου.

  Θ΄ακούσουμε πολλά ακόμη.
  😉

  GD Star Rating
  loading...
 2. ΥΠΟΙΚ προς εφορίες: Στείλτε έως 31/7 τις δηλώσεις στη ΓΓΠΣ

  Την αποστολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου, όλων των δηλώσεων που θα παραλάβουν οι εφορίες χειρόγραφα ζητά με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών από όλες τις εφορίες προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης τους και είσπραξης του φόρου.

  Ειδικότερα, με την εγκύκλιο το ΥΠΟΙΚ ζητά:
  – Όσες χειρόγραφες δηλώσεις έχουν ήδη παραληφθεί να αποσταλούν στη ΓΓΠΣ το αργότερο έως τις 12 Ιουλίου
  – Όσες παραληφθούν έως και τις 10 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία να αποσταλούν έως το τέλος Ιουλίου.

  http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1553954

  Υ.Γ. Είπαμε: Υπομονή μέχρι τις 18 Ιουλίου.

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication