Εσωτερικός πόλεμος στο ΔΝΤ εξαιτίας του αδιεξόδου στην Ελλάδα.

Σε έγγραφο που εξασφάλισε αποκλειστικά το CNN, ο Shakour Shaalan και ο Peter Doyle, έστειλαν επιστολή στο ΔΣ του Ταμείου, γνωστοποιώντας ότι είναι πλέον ντροπή να έχει κάποιος σχέση με το ΔΝΤ.
Ο Doyle μάλιστα, ο οποίος δημιούργησε στην ουσία τη βάση των προγραμμάτων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, κατηγόρησε τις αντιπροσωπίες και την ηγεσία του Ταμείου, ότι δεν παρείχαν έγκαιρες και συνεχείς προειδοποιήσεις για την αναποφασιστικότητα των πολιτικών της περιοχής, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτεταμένη δυστυχία για εκείνους που ζουν σ αυτές τις χώρες ενώ την ίδια ώρα ο κίνδυνος να έρθουν χειρότερα είναι πολύ πιθανός.
Η έλλειψη αποφασιστικότητας από την ηγεσία του Ταμείου, απειλεί το δεύτερο νόμισμα παγκοσμίως, αναφέρει ο Doyle. Πέρασαν δύο χρόνια και το ΔΝΤ έχει αρκεστεί σε ρόλους δεύτερους, χωρίς να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, επέκρινε το ότι έχει αφεθεί να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό στις ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στη συνεδρίαση των G20 της 18ης Ιουνίου, το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης και της Christine Lagarde, προσπάθησε να καταλήξει σε νέα δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης, αλλά οι στρεβλές θέσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν άφησαν περιθώρια για αλλαγές.
Τέλος, ο Doyle επέκρινε τη διαδικασία τοποθέτησης του επικεφαλής του ΔΝΤ, κατηγορώντας στην ουσία ότι ούτε διαφανής είναι αλλά ούτε και αποτελεσματική. Μάλιστα, θεωρεί ότι ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχει αποδειχθεί καταστροφική.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112900446

GD Star Rating
loading...

1 thought on “Εσωτερικός πόλεμος στο ΔΝΤ εξαιτίας του αδιεξόδου στην Ελλάδα.”

  1. Πρός το παρόν είναι μόνο η ελλάδα!!!! Περιμένετε λίγο ακόμη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    GD Star Rating
    loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication