Είμαι και πάλι μπροστά στον αγώνα.

Είμαι και πάλι μπροστά στον αγώνα.
Με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στη Β΄ Αθηνών.

.
Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, οι φίλοι μου και συμπολίτες μας μου είπαν
πως πρέπει να κατέβω στις εκλογές,
πως χρειάζομαι και πάλι.
Τους άκουσα.

———————

Αθήνα, 18 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τώρα που θα δρομείτε στις περιφέρειές σας για την ανανέωση της λαϊκής εντολής προς εσάς και εύχομαι να δράτε και να λειτουργείτε αυτή την εποχή στην προεκλογική σας δράση κατά τρόπο ευγενή και κόσμιο, επενδύοντας πάνω στη δύναμη του επιχειρήματος και όχι στο επιχείρημα της δυνάμεως και κατά μείζονα λόγο όχι στο επιχείρημα του παραλόγου ή της βίας, να ξέρετε και να έχετε τη βεβαιότητα ότι αφήνετε εδώ πίσω στο μέγα έμβλημα και στο ναό της δημοκρατίας έναν Πρόεδρο αγρυπνούντα και αγωνιώντα για τον πόνο και την τύχη του λαού μας, για τα όσα περνά αυτές τις κρίσιμες ώρες. Έναν Πρόεδρο έχοντα βαθιά συνείδηση του παλιού και πάντα επίκαιρου αξιώματος που λέει «salus populi suprema lex esto», δηλαδή «η σωτηρία του λαού υπέρτατος νόμος ας είναι». Να εργαστούμε, να συνεργαστούμε όλοι οδηγώντας το λαό μας στο ξέφωτο της δημιουργίας, της παραγωγής και της παραγωγικότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Έχετε έναν Πρόεδρο αφοσιωμένο στον κοινοβουλευτισμό, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που την υπηρέτησε και την υπηρετεί εύορκα –θέλω να πιστεύω– για 32 χρόνια, εκλεγόμενος συνεχώς με σταυρό στη Β΄ Αθηνών σε 12 εκλογές από τα έτη της νεότητός του. Έναν Πρόεδρο πραγματιστή και έμπειρο όσο γίνεται που πιστεύει και εννοεί την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τη συμμαχική της αξιοπιστία ως όρους εθνικής επιβίωσης. Έναν Πρόεδρο ασκημένο και τηρούντα με ευλάβεια το πνεύμα της ισοτιμίας.
Ας λεχθεί εν παρόδω, ότι δημοκρατία είναι μία σύνθεση τεσσάρων «ίση», της ισηγορίας, της ισοτιμίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Αυτές οι αρχές, γεννημένες σ’ αυτόν τον τόπο, εδώ, στην Ελλάδα, θεοποιημένες εδώ και εξηγμένες στην οικουμένη ως παγκόσμιες, πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες, ενοικούν αέναα εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων. Εδώ πρέπει να τηρούνται και να ιερουργούνται, προπαντός η πρώτη, αυτή της ισηγορίας. Παραφράζοντας τον ποιητή, έχετε έναν Πρόεδρο «δίκαιο και ίσο σε όλες του τες πράξεις».
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λέω αυτά τα αυτοπεριγραφικά όχι από αυταρέσκεια ούτε για να με γνωρίσετε, γιατί ασφαλώς και με γνωρίζετε, γι’ αυτό και με υπερψηφίσατε, αλλά τα λέω ως δήλωση δεσμεύσεως ότι αυτός είμαι και αυτά είμαι ορκισμένος να τηρώ. Μένω λοιπόν εδώ και φυλάττω σαν τις αρχαίες εστιάδες να μη σβηστεί το φως της δημοκρατίας, όπως ακριβώς υπαγορεύει και προβλέπει το Σύνταγμα, το φως της δημοκρατίας να είναι και να μένει λαμπερό και να φωτίζει για τη θεσμική και λειτουργική συνέχεια και συνέπεια της Βουλής, ως συναίρεσης της βούλησης του ιερού συλλογικού υποκειμένου που λέγεται λαός. Έργο όχι μέγα, αλλά όχι ευκαταφρόνητο. Εσείς δρομείτε καλώς για τη δημοκρατία και την πατρίδα με οδηγό την αλήθεια. Σας ευχαριστώ».

.
Απόσπασμα από την προσωπική του σελίδα,
όπου αυτοαναφέρεται σαν:  Πρ. Πρόεδρος της Βουλής

http://www.vyron-polydoras.gr/omilies.html

GD Star Rating
loading...

2 thoughts on “Είμαι και πάλι μπροστά στον αγώνα.”

 1. Ο πρόεδρος της μίας μέρας Β. Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή!

  Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

  Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.

  Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθμ. 8581/6107/11-7-2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Ε του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνα (Α.Δ.Τ. Χ565658) με Γ’ βαθμό και το 2ο Μ.Κ. του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011), όπως ισχύει, θεωρούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού, της διακοπείσης την 18η Μαΐου 2012 θητείας της ως μετακλητής υπαλλήλου κατά την ΙΓ΄Βουλευτική Περίοδο, συνεχιζόμενης. (Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής 8586/6112/11−7−2012)».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Β.Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου.

  Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, η Βουλή συνεκλήθη κανονικά και εξέλεξε πρόεδρο. Την επομένη η Βουλή διαλύθηκε εκ νέου, καθώς προκηρύχθηκαν νέες εκλογές.

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=215583

  GD Star Rating
  loading...
 2. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο ίδιος δηλώνει σε συνομιλητές του ότι “είχε δικαίωμα να το κάνει”.
  “Κάλυψα τη θέση μόνο ενός υπαλλήλου- αντί για έξι- με την κόρη μου που είναι στενός, πολύτιμος συνεργάτης μου. Έχει τρία μεταπτυχιακά, μιλά τέσσερις γλώσσες και διερωτώμαι γιατί τώρα έρχεται το θέμα στη δημοσιότητα. Υπάρχουν σκοπιμότητες που θα αποκαλυφθούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Πολύδωρας σε συνομιλητές του.

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/poludwras_gia_diorismo_korhs_eixa_to_dikaiwma_na_to_kanw.1886581.html

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication