Euro USD Mid Term View (3 – 8 μήνες)

Ανάλογα με την τελική έκβαση το παρόν άρθρο θα μπορούσε να αποτελέσει την επιβεβαίωση της Τεχνικής Ανάλυσης η να ταυτιστεί με την βιβλιογραφία “Πως να ξεγελάσετε εναν Τεχνικό Αναλυτή!”

Το γράφημα ειναι του συμβολαίου Ευρώ – Δολάρια που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Παραγώγων των ΗΠΑ!! Ένα συμβόλαιο αντιστοιχεί σε θέση 100.000 δολαρίων! Ο μέσος ημερήσιος όγκος των 30 ημερών είναι περίπου στα 1.300.000 συμβόλαια ενώ σε εξάρσεις έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια!

Στο διάγραμμα σε εβδομαδιαία κλίμακα που ακολουθεί βλέπουμε την ισοτιμία να παραμένει σταθερά πάνω από τους ΚΜΟ 10 & 8 εβδομάδων του Weekly High & Low συνιστώντας για όσο διάστημα αυτό συμβαίνει διακράτηση Long θέσεων!

Επίσης το αυτοματοποιημένο Expert σύστημα “Profitunity” παραμένει σε long ένδειξη!

Ακριβώς κάτω από τον όγκο του διαγράμματος απεικονίζονται οι κινήσεις των “παικτων” οι οποιίοι χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1. Commercials / δηλ. Εμπορικές Επιχειρήσεις (ήτοι εν προκειμένω εισαγωγείς / εξαγωγείς, Τράπεζες, Κεντρικές Τράπεζες κλπ) (μπλε χρώμα)

2. Large Speculators / δηλ. Μεγαλοι Κερδοσκόποι ( Hedge Funds, Συνταξιοδοτικά Ταμεία, Αμοιβαία, Soros, Rogers, Paulson, κλπ)

3. Small Speculators / δηλ. Μικροι κερδοσκόποι, εσείς και εγώ! (κόκκινη γραμμή)

Οι Commercials συνήθως “Χεντζάρουν” την αγορά δηλ. πάνε αντίθετα στη τάση με scale in.. οταν όμως έχουν πάρει το μέγιστο των θέσεων τους, η ταση αντιστρέφεται!

Εδω βλέπουμε στη διάρκεια της πτώσης οι θέσεις λονγκ έβαιναν αυξανόμενες ενώ οσο ανεβαίνει το Ευρώ οι θέσει λονγκ μειώνονται!

Οι δύο πιο πρόσφατες μεσο – μακροπρόθεσμες κορυφές του Ευρω (1,51+ //  1,49+) χαρακτηρίστηκαν από θέσεις Net short των Commercials (75 και 125 χιλιάδων αντίστοιχα) (έβλεπε κύκλους στο διάγραμμα)

Την Παρασκευή 26/10 είχαν Net Long θέσεις 69.500 Συμβόλαια…. τα στοιχεία δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή και μάλιστα είχε γίνει Lobbying να σταματήσει η δημοσίευση αλλά δεν τα κατάφεραν… ωστόσο κάθε Παρασκευή ενσωματώνουν κινήσεις και θέσεις ΜΟΝΟ μέχρι την Τρίτη)

Μήπως λοιπόν η μέσο-μακροπρόθεσμη κορυφή του Ευρώ αργεί?

και αναφερόμαστε στην μέσο-μακροπρόθεσμη καθόσον βραχυπρόθεσμα και κυματικά περιμένουμε μια πιθανή πρόσκαιρη βύθιση κάτω από 1,28!

Θα επανέλθουμε όμως το ΣΚ μετά και τα νέα στοιχεία  του Commitments of Traders Report!

GD Star Rating
loading...

21 thoughts on “Euro USD Mid Term View (3 – 8 μήνες)”

 1. EuroUSD Update…

  Μπερδεμένη εικονα:
  Στο ενα σενάριο δυστυχώς φαίνεται πως πάμε για νέο τοπικό υψηλό 1,32 – 1,33+

  Η κυματική μέτρηση αυτή επιβεβαιώνεται με την ανοδική (σε κλείσιμο) διάσπαση της +2σ (Standard Deviations) Regression Channel γραμμή, με Pearson’s R τιμη 0,573 που τη παρούσα χρονική περίοδο διέρχεται περίπου από τα 1,30 USD!
  Η Pearson τιμή όσο πιο κοντά στη μονάδα βρίσκεται τόσο πιο πολύ υποδηλώνει οτι η Regression Line αντιπροσωπεύει καλύτερα τα υποκείμενα δεδομένα! Ιδανικά θα ήθελα μια τιμη πάνω απο το 0,67 αλλά θα αρκεστώ προς το παρόν και στη συγκεκριμένη μια και ξεπερνά το 0,50!.

  Η εναλλακτική μέτρηση υποδηλώνει ενα διορθωτικό Α-Β-C σχηματισμό από το χαμηλό των 1,20 (αντι του ανοδικού 1-2-3-4-….) και λογικά τότε η τιμή θα αποκρουστεί από την +2σ (Standard Deviations) και ο πτωτικός στόχος εντοπίζεται σε αρκετά χαμηλότερα των 1,20 USD!!!

  Προσωπικά δίνω στη παρούσα φάση 50-50% πιθανότητες και στα δυο σενάρια!

  GD Star Rating
  loading...
 2. Το γράφημα της εναλλακτικής μέτρησης επισυνάπτεται…
  Σημ. το ανοδικό σενάριο νέου τοπικού υψηλού επιβεβαιώνεται με κίνηση πάνω από τα 1.3012, ενώ το πτωτικό με κίνηση κάτω από τα 1,2792 USD!

  GD Star Rating
  loading...
 3. χμ… EURUSD high = 1.3007, μια ανασα από το trigger point (1.3012) και σχεδόν 100 pips οπισθοχώρηση….
  μαλλον καλο μου φαινεται αυτο για τους short! 🙂

  GD Star Rating
  loading...
 4. Καλέ….

  τράβα – τράβα….

  θα το πνίξετε το σκυλάκι,

  …το καημενούλη…..

  αφήστε το…. να ανασάνει λίγο.

  Πάει το ημερήσιο, πάμε για το εβδομαδιαίο.

  Την Παρασκευή 26/10 είχαν Net Long θέσεις 69.500 Συμβόλαια…. τα στοιχεία δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή και μάλιστα είχε γίνει Lobbying να σταματήσει η δημοσίευση αλλά δεν τα κατάφεραν… ωστόσο κάθε Παρασκευή ενσωματώνουν κινήσεις και θέσεις ΜΟΝΟ μέχρι την Τρίτη)

  Μήπως λοιπόν η μέσο-μακροπρόθεσμη κορυφή του Ευρώ αργεί?

  Σειράααα….
  Τα καινούργια στοιχεία,
  τι λένε ?
  Πόσα συμβόλαια ?

  GD Star Rating
  loading...
 5. Σειρα θα τα Ανεβασω λιγο αργοτερα φου χτυπησω μια κρεπα πρωτα. Αλλα νομιζω οτι καπου Σε προηγουμενο σχολιο ειχα δωσει μια κινηση πανω απο την προηγουμενη κορυφη με μαξ το 1,3480. Με δεδομενο ομως οτι εφτασε και το 110 με το YEN που ειχε εντοπιστει ως στοχος αυτης της κινησης ισως ο στοχος αυτος θελει επανεξεταση.

  GD Star Rating
  loading...
 6. Οι net Long Θέσεις των Commercials βαίνουν μειούμενες, ωστόσο απέχουν αρκετά από το να μετατραπούν σε νετ short κορύφωσης!

  Από την άλλη βρίσκονται μια ανάσα να περάσουν από τον άξονα ισορροπίας και να αρχίσουν να μετατρέπονται σε νετ σορτ όποτε πιθανολογώ σύντομα μια πρόσκαιρη βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

  GD Star Rating
  loading...
 7. Στοχος Επετευχθει! 1,3479 !!! (εναντι 1,3480!) και τώρα τι? αναλυουμε μεσα στο ΣΚ τις νετ short &Long θέσεις για να δουμε πως εχει κινηθει το εξυπνο χρήμα…

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication