Επικαιροποίηση προσέγγισης EURUSD

EURUSD

Στις 21/09/2012 η προσέγγιση περιγραφόταν από την σχέση:

y = -0,00047172*x + 1,3635 + 0,0287*cos((x-21,6)*π/62,17)
Για x = 1 – 267

Ύστερα από την σημερινή επεξεργασία (τιμές ενός έτους από 02/11/2011 έως 01/11/2012) οι συντελεστές της παραπάνω σχέσης τροποποιούνται ως ακολούθως:

y = -0,00030916*x + 1,33397 + 0,0335*cos((x+6.65)*π/64)
Για x = 1 – 271

Ποιές ομοιότητες-διαφορές παρατηρούμε:

α) Η ημιπερίοδος παρέμεινε σχετικά σταθερή 62,2 έναντι 64 ημερών διαπραγμάτευσης.
Αν επιπλέον παρατηρήσουμε ότι στην προηγούμενη ανάλυση υπήρχαν 267 ημέρες διαπραγμάτευσης, τότε τα νούμερα ταιριάζουν ακόμη περισσότερο (267/62,17 = 4,295 ημιπερίοδοι/ημερολογιακό έτος έναντι 271/64 = 4,234).
β) Η πτωτική κλίση της γραμμικής παρεμβολής μειώθηκε κατά 1-0,00030916/0,00047172 = 34,5%.
γ) Το εύρος της κυκλικής διακύμανσης αυξήθηκε -αναμενόμενο λόγω του β)- κατά 0,0335/0,0287 -1 = 16,7%.
δ) Υπήρξε μικρή μετατόπιση φάσης γιατί το μεσοδιάστημα των δύο επεξεργασιών περικλύει 33 ημέρες διαπραγμάτευσης, ενώ η διαφορά φάσης των δύο προσεγγίσεων είναι μόνο 21,6+6,6 = 28,2.

Τέλος ένα νέο στοιχείο:
Η μεγίστη απόκλιση των πραγματικών τιμών από τις προσεγγιζόμενες τιμές είναι +0,0475 -0,0437.

Μεταγενέστερη συμπλήρωση:

Έκανα προβολή στο μέλλον μέχρι τα Χριστούγεννα 2012 και προσέθεσα και τα όρια εμπιστοσύνης συν/πλην δύο τυπικών αποκλίσεων.
Άξιο παρατήρησης εδώ ότι στο παραπάνω χρονικό διάστημα οι πραγματικές τιμές έχουν διασπάσει τα +/- 2σ όρια σε 4 περιπτώσεις (σε μεγαλύτερη ανάλυση φαίνονται και άλλες δύο, μία προς τα άνω και μια προς τα κάτω, πολύ βραχυχρόνιες που μόλις και διασπούν τα όρια).
Δύο φορές προς τα επάνω και δύο προς τα κάτω.

GD Star Rating
loading...

18 thoughts on “Επικαιροποίηση προσέγγισης EURUSD”

 1. Αυτο το λυσσασμενο σκυλακι δεν θα το πιασει κανεις?

  Νικο που ειναι το ανοιγμα της ψαλιδας ?

  Λογικα (δυστυχως) εχει ενα ακομα τιναγματακι προς τα πανω (μετα απο μια προσκαιρη διορθωση) να πιασει το στοχο του 1,3480 που ειχαμε δώσει!

  απο εκει και περα αναμενουμε πολυ μεγαλυτερη διορθωση, προς το 1,2670! με μια καλη στηριξη ομως πρωτα στο 1,2880

  Καλημερα σε ολους… Ψιλοχαθηκαμε!!!

  GD Star Rating
  loading...
 2. Δεν πιάνεται το λυσσασμένο.
  Μου έχει κάνει τα μούτρα κρέας (φατσούλα στο τσιγγέλι του χασάπη εδώ).

  Διάβαζα χθές μία ανάρτηση στο fxstreet, κάποιου αναλυτή, που εκτιμούσε ότι το Ευρώ είναι 15% υπερτιμημένο ως προς το USD, αλλά αυτή η κατάσταση, έγραφε, μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν.
  Το JPY έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ξεφτιλίσματος.
  Με όλα τα υπόλοιπα νομίσματα ήταν μεταξύ 2,8 και 3,5 τυπικές αποκλίσεις.
  Αυτό μεταφράζεται σε συσσωρευμένη πιθανότητα 99% και πάνω.
  Πόσες μέρες θα κρατήσει αυτό το 1% που βλέπουμε τώρα;
  Υπομονή… (φιλοζωική φατσούλα εδώ)

  GD Star Rating
  loading...
 3. Πόλεμο νομισμάτων φοβάται η Bundesbank

  Ο εκφυλισμός της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών στον πλανήτη, απειλεί να απελευθερώσει κύκλο ανταγωνιστικών συναλλαγματικών υποτιμήσεων, τις οποίες οι μεγάλες οικονομίες απέφυγαν μέχρι σήμερα «χάρη» στην χρηματοπιστωτική κρίση, προειδοποίησε ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank.

  Ο Jens Weidmann, επικεφαλής της Bundesbank η οποία κάποτε φημιζόταν για την σθεναρή υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της από την πολιτική επιρροή και ήταν το μοντέλο για την δημιουργία της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ο Stephen King, ο ανώτατος οικονομολόγος της HSBC, «ίσως είχε δίκιο» όταν πρόβλεψε «το τέλος της εποχής της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών.»

  Ήδη είναι δυνατόν να ακούσουμε ανησυχητικά «καμπανάκια», για παράδειγμα στην Ουγγαρία ή την Ιαπωνία, όπου η νέα κυβέρνηση εμπλέκεται δραστικά στις υποθέσεις της κεντρικής τράπεζας, ζητεί επιτακτικά ακόμη πιο επιθετική πιστωτική πολιτική και απειλεί να λήξει την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας, είπε ο κ. Weidmann κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Φρανκφούρτη.

  «Είτε το θέλουν είτε όχι, μια επίπτωση θα είναι η αυξημένη πολιτικοποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας… Μέχρι τώρα το διεθνές νομισματικό σύστημα κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση χωρίς ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και ελπίζω το πράγμα να παραμείνει έτσι,» σχολίασε.

  Τόσο η Bundesbank όσο και στην συνέχεια η ΕΚΤ ιδρύθηκαν με αρμοδιότητες που τους έδιναν μεγάλες εξουσίες και ελευθερία από τις πολιτικές επιρροές, με αντάλλαγμα την επικέντρωση στην διατήρηση σταθερού πληθωρισμού. Πολλοί φοβούνται ότι η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει μεγάλη πρόκληση, αν οι άλλες κεντρικές τράπεζες ρίξουν τους στόχους πληθωρισμού και δράσουν για να χαμηλώσουν τα νομίσματά τους σε σχέση με το ευρώ, κάτι που θα επιδεινώσει την ανταγωνιστικότητα των καταπονημένων επιχειρήσεων της ευρωζώνης.

  Ο κ. Weidmann σχολίασε ότι στις δεκαετίες 1980 και 1990 που οι κεντρικές τράπεζες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους, ξεκίνησε μια περίοδος «μεγάλης μετριοπάθειας» κατά την οποία ο πληθωρισμός μειώθηκε. Αλλά το ξέσπασμα της κρίσης και η αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια και πρώτες ύλες στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχει επαναφέρει τις αυξήσεις τιμών στην ατζέντα και περιπλέκει την δουλειά μιας κεντρικής τράπεζας.

  Ετσι, οι κεντρικές τράπεζες καλούνται να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, να τονώσουν την οικονομία και να κατεβάσουν το κόστος αναχρηματοδότησης των κυβερνήσεων –μέχρι και να εγγυηθούν για το αξιόχρεο ενός κράτους,» δήλωσε. «Το να φορτώνονται οι κεντρικές τράπεζες με αναθέσεις και προσδοκίες, δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή έξοδο από την κρίση.»

  Ο διοικητής της Bundesbank, που εξαιτίας των ανησυχιών του για απόκλιση από την ορθόδοξη νομισματική πολιτική ψήφισε και μίλησε ανοιχτά εναντίον των απεριόριστων αγορών ομολόγων του κ. Draghi πέρσι, έκλεισε την ομιλία τουπαραθέτοντας την δήλωση από συνέντευξη που είχε δώσει τον Δεκέμβριο ο κ. Draghi στους Financial Times: «Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν κάλλιστα να προασπιστούν την ανεξαρτησία τους, απλά εφαρμόζοντας αυστηρά τις αρμοδιότητές τους.»

  ΠΗΓΗ: FT.com
  Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

  http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/752994/ArticleFTgr.aspx

  GD Star Rating
  loading...
 4. Ήρθε η ώρα το σουρτούκικο σκυλάκι ο Γιουροντόλαρ να βρει τα συγκαλά του, μετά το άγριο δάγκωμα που μας έριξε μέχρι το ~ 1,37, το λυσσασμένο.
  Το πρωτοφανές όμως ήταν το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ EUR-JPY.
  Παρά κάτι εκατοστά 20%!!!
  Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο, τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια που παρακολουθώ τους αντίστοιχους δείκτες.
  Προσγειώθηκε όμως και αυτό:
  0,11% τώρα, και ελπίζω, πολύ σύντομα, στα μείον .

  GD Star Rating
  loading...
 5. Πραγματι ακομα και εγω το Euro/USD κυριως μεχρι το 1,35 (1,3480 οπως ειχα γραψει) το εβλεπα…. αλλα οι αγορες αρεσκονται να κανουν απιστευτα πράγματα! Ειδικα οταν μεσολαβει ισοτιμια με YEN ! Για αυτο ποτε δεν πρεπει να λεμε ποτε, σχεδον πάντα υπαρχει μια πρωτη φορα! Ειδικα οταν παρεμβαλλονται και Κεντρικες Τράπεζες.

  Φροντιζουν να εξαντλούν τα ορια ολων των “εκτος συστημάτος” εμπλεκομενων…

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication