USDJPY

November 5, 2012 at 2:39 am…

το ανοδικό μεσοπρόθεσμο κύμα αυτό θεωρητικά εξαντλείται μεταξύ / η στα 80,82 (άρα πρώτος στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί, 80,67!) και 82.90! (δηλ. συνήθως μεταξύ (η και ακριβώς) του 1,68 & 2,168 extension του 1ου κύματος!

το βραχυπρόθεσμο ανάμεσα 80,20 & 81,61… μετά οπισθοχώρηση μέχρι 79.30/25 πριν βάλει πλώρη εκ νέου για το μεσοπρόθεσμο στόχο… των 82.80/90!

Σε λίγο πάντως…

 

ετοιμάζεται ένα ακόμη λονγκ σήμα για τους μακροπρόθεσμους! ανοδικό cross ΚΜΟ-200 απο ΚΜΟ-55 ημερών! την προηγούμενη φορά έδωσε 300 πιπς άνοδο!

Σημ. Ανοίγω το ποστ αυτό ώστε οι επιμέρους συζητήσεις για USDJPY να μεταφερθούν εδώ και να μην χανόμαστε στο Live Trading όπου θα ανταλλάσσονται απόψεις για trading σε ημερήσια βάση για την τρέχουσα ημέρα.

Οι επιμέρους στόχοι επιτεύχθηκαν χωρίς όμως τη συγκεκριμένη σειρά διακυμάνσεων!

 

GD Star Rating
loading...

8 thoughts on “USDJPY”

 1. “… την προηγουμενη φορα εδωσε 300 πιπς ανοδο!”

  Το ξέρω, το ξέρω Πέτρο, γιατί το ψιλο-έχασα.
  Στα 81,xx είχα κάνει ταμείο και αυτό πήγε πάνω από 83 και μου κούναγε μαντήλι.

  Μάλλον κάτι προδευτικό θα μοντάρω πάλι.

  Ααα και που είσαι, μόλις τώρα το EURUSD σου έκανε το χατήρι για βουτιά κάτω από 1,28.
  Για να δούμε αν θα τιμήσει και αυτά που έγραψες χθές.

  GD Star Rating
  loading...
 2. Έλαβα το παρακάτω e-mail από την SaxoBank με χθεσινή ημερομηνία αλλά από το περιεχόμενο συνάγεται ότι το πρωτότυπο γράφτηκε την Πέμπτη

  The cross looks poised for a sell-off, as new highs were forcefully rejected today. A powerful move (like we saw since Wednesday) followed by a strong rejection usually doesn’t end well in the short term (1-2 days).
  · We generally see a bout of “risk-on” in the market with stocks trading higher and testing early November highs. Such risk-willingness should be USD negative – due to the recent correlations.
  · The US is closed for trading due to Thanksgiving, but it is hard to see USDJPY going higher over the weekend after today’s rejection. There are no data releases short-term to impact the trade.

  Εγώ πάντως, μέχρι να διαψευστώ, περιμένω να πουλήσω στο 83,xx και ας προτρέπει για το αντίθετο το e-mail

  Στο γράφημα τώρα:
  Όπως έγραψα πριν κάποιες μέρες στον jokol, τα 5 νομίσματα είχαν συσσωρευθεί περί το 100% (~+/- 1%), πράγμα ιστορικά δεν δείχνει διατηρήσιμο.
  Αυτό το πέτυχα.
  Όπως βλέπετε, ήδη ανοίγει ψαλίδι.
  Εκεί που την πάτησα ήταν στο δυνάμωμα του EUR που έλαβε χώρα την Παρασκευή.
  Εντάσσεται και αυτό στον κανόνα: “γίνεται το αντίθετο από ότι περιμένει ο πολύς ο κόσμος”.
  Απέτυχαν στις Βρυξέλλες να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό -> δυναμώνει το EUR.

  Τέλος αν υπάρχει κάποιο pattern που ακολουθείται, θα πρέπει να να αρχίζει ν’ αδυνατίζει το EUR (δείτε τα 3 προηγούμενα βελάκια και τα 3 τωρινά.

  GD Star Rating
  loading...
 3. Εγώ πάντως, μέχρι να διαψευστώ, περιμένω να πουλήσω στο 83,xx και ας προτρέπει για το αντίθετο το e-mail

  και μάλλον καλά θα κάνεις ειδικά με μεσο-πρόθεσμο ορίζοντα!

  μια και ο πιθανός στόχος -έτσι όπως έγινε η άνοδος, μη ολοκληρώνοντας 5 κύματα- ανεβαίνει ακομα και πάνω από τα 85 πλέον!!! αφού προηγηθεί διόρθωση όμως κάπου μεταξύ 80.50 – 79.50/30 (disclaimer…)

  GD Star Rating
  loading...
  • Πολύ ωραία Πέτρο, τώρα το 79,50 (άντε για σένα 79,60) θα με βρει αγοραστή, γιατί τα τελευταία τα έδωσα με Μ.Ο. ~82, οπότε ένα 3% > 2% είναι ένα αξιοπρεπέστατο σημείο για “τούμπα”.
   Ο εσωτερικός κανονισμός το επιτρέπει.

   GD Star Rating
   loading...
  • Περισσότερη ανάλυση επιτρέπει για αναλυτικότερες εκτιμήσεις:

   Στο παραπάνω κυματικό διάγραμμα βλέπουμε τη λεγόμενη κυματική επιμήκυνση / extension όπου ένα κύμα υποδιαιρείται σε υποκυματα! Συγκεκριμένα το υπο-κυμα 3 του κύματος 3 (μπλε κύκλος) (που συνήθως είναι extended) αποτελείται απο 5 υπο-κυματα, ενω τα κυματα 1 και 5 του κύματος 3 (μπλε κύκλος) δεν υποδιαιρούνται όπως βλέπει κανείς στο γράφημα.

   Το ιδιο συμβαινει και για το κυμα 1 (μπλε κύκλος) μιας μεγαλύτερης βαθμιδας.

   Με δεδομένο λοιπόν τον κανόνα οτι σε ενα “προωθητικό” (impulse) κύμα μόνο ενα υποκύμα ιδιας βαθμίδας ειναι extended, αυτο σημαινει οτι το 5ο ανοδικο κύμα θα εχει τη μορφή του πρώτου (μπλε κύκλος) και αναμένεται να είναι σύντομο σε διάρκεια και χωρίς διορθώσεις!

   Το που θα φτάσει το 5ο ανοδικό, θα κριθεί και απο το που θα τερματιστεί το 4ο (μπλε κύκλος) διορθωτικό κυμα που ακόμα δεν εχει σχηματιστεί! Στο γράφημα εμφανίζεται το επικρατέστερο (περισσότερο πιθανό) σενάριο…

   επίσης με βάση τον κανόνα της εναλλαγης σύμφωνα με τον οποίο το 4ο κύμα είναι διαφορετικό απο το 2ο σε διαρκεια, έκταση, ένταση και μορφή, αναμένεται ενα μεγάλο σε χρονική διάρκεια (σε σχέση με το 2ο) ρηχό σε έκταση και ένταση αλλα και σύνθετο σε δομή 4ο διορθωτικό κύμα.

   Με βαση οτι το 2ο κυμα διηρκησε 8 συνεδριάσεις το 4ο αναμένεται να διαρκέσει από 12 – 20 συνεδριάσεις και σε κάθε περίπτωση οχι λιγότερο από 8 συνεδριάσεις! Επισης καθόσον το 20 κυμα διόρθωσε το 78,6% του 1ου, αναμενεται το 4κ κυμα να διορθώσει το 38,2 % εως το πολύ το 61,8% του 3ου κύματος, ητοι να “βυθιστεί” απο τα 80.75 (πιο ακριβής ορισμός σε σχέση με το 80,50) μέχρι τα 79,48 Υen. Λογω δε του βαθεος 2ου μπορει να μην βυθιστει καν κατω απο το 50% που οριζεται στα 80.12 Υεν! αρα εχουμε τρια (3) σημαντικα σημεια να παρατηρησουμε για ολοκληρωση τριων υποκυματων η ενος τριγωνικου σχηματισμου, τα, 80.75, 80.12 & 79.50 (περίπου)

   Αυτά με την προϋπόθεση οτι το 3 (μπλε κυκλος) κύμα ολοκληρώθηκε στα 82.84!αλλιώς οι τιμές στόχοι για το 4ο κύμα θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν!

   GD Star Rating
   loading...
 4. παει – παει και πίσω δε κοιταει!

  Τελικα αμα βρεθουν σε ταση τα νομισματα κανουν οτι θελουν! Αραγε το G20 αυτο το ΣΚ τι θα εχει για το ΥΕΝ? Θα τους τριξουν τα δοντια στους Ιαπωνες η θα τον κανουν γαργαρα το νομισματικο πόλεμο?

  GD Star Rating
  loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication