Τεχνική Ανάλυση Γενικού Δείκτη (Ελληνικές Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών), Οκτώβριος 2014

Στις 13 /1 /2014 (Γενικός Δείκτης  του Ελληνικού Χρηματιστήριου περίπου 1280 μον.) καταχωρήσαμε μια εκτίμηση / πρόβλεψη Τεχνικής Ανάλυσης  γα τον Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών), επομένως και για τις αντίστοιχες Ελληνικές μετοχές,  η οποία μέχρι στιγμής θεωρούμε ότι έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία τόσο προς το πάνω όριο της, (1.3701.380 μον.) όσο και προς το κάτω. (περίπου 800/818 μον.)

Το σχετικό άρθρο θα το βρείτε εδώ

Το ερώτημα που τίθεται, μετά και από τις πρόσφατες εκτινάξεις του ΓΔ με σημαντικό όγκο μάλιστα και αρκετά πακέτα, είναι εάν είδαμε τα χαμηλά της περιόδου και εάν αυτά είναι μακροπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα. Η άποψη μας είναι πως μάλλον όχι! Πιθανολογούμε συνέχιση της ανόδου μέχρι και τα επίπεδα των 1.008/1.026 μον. και σε τυχόν ανοδική διάσπαση αυτών ο επόμενος ανοδικός στόχο προσδιορίζεται περίπου στις 1.100 μον., ωστόσο μάλλον εκκρεμεί ακόμη μια βύθιση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα.  Τα κάτω όρια κίνησης του ΓΔ προσδιορίζονται στις 818 – 665 μον.

Παρόλα αυτά και επειδή οι αγορές υπάρχουν για να διαψεύδουν τους αναλυτές θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για τυχόν περαιτέρω ανοδική κίνηση, που σε αυτή τη περιπτωση ξανά-ανοίγουμε τις αγοραστικές θέσεις σε μετοχές η μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, που κλείσαμε στην αρχή της χρονιάς με την ανοδική διάσπαση σε κλείσιμο των 1.105 /1.110 μον. καθόσον στο σημείο αυτό κυματικά θα έχει διασπασθεί η βάση του 1ου κύματος και επομένως ο σχηματισμός 1-2-3-4-5  δεν θα είναι πλέον σε ισχύ, αλλά θα έχει διασπασθεί ανοδικά και το μηνιαίο Pivot Point!

Περισσότερα και αναλυτικότερη ανάλυση θα έχουμε τις επόμενες ημέρες…

Στο παρακάτω γράφημα εκτός των κυμάτων φαίνεται γιατί τα PIVOT POINTS αποτελούν σημαντικό στοιχείο ανάλυσης. Ο Γενικός Δείκτης (απαρτίζεται από μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) ακούμπησε στο κάτω όριο και ανέκαμψε, δίστασε για λίγο στο 2ο όριο και τώρα στοχεύει υψηλότερα, επιτρέποντας αισιοδοξια βραχυπρόθεσμα στους κατόχους των αντιστοιχων μετοχών.

 

Τεχνική Ανάλυση, Γενικός Δείκτης Χρηματιστήριου Αξιών Αθηνών.

GD Star Rating
loading...
Τεχνική Ανάλυση Γενικού Δείκτη (Ελληνικές Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών), Οκτώβριος 2014, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

2 thoughts on “Τεχνική Ανάλυση Γενικού Δείκτη (Ελληνικές Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών), Οκτώβριος 2014”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication