Γενικός Δείκτης Εβδομαδιαίο Review

Για την εβδομάδα που έκλεισε την Παρασκευή 24-4-2020 παρατηρούμε οτι ο ΓΔ φλερτάρει αλλά και αδυνατεί να διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ-8 (Κινητό Μέσο Ορο) εβδομάδων. Ο ΓΔ δεν έχει δώσει, με αυξημένες πιθανότητες, κάποια διευκρινιστικά στοιχεία για τις προθέσεις του, ωστόσο η τεχνική του εικόνα παραμένει αδύναμη και η κύρια τάση πτωτική τόσο κατά την θεωρία του Dow, όσο και κυματικά (Elliott Wave Theory).
Στα θετικά…

… η διακράτηση των 600 μονάδων ήτοι ο Double Bottom, σχηματισμός βάσης και αντιστροφής του διμήνου Νοε -Δεκ 2018.

Σημαντικές τεχνικές αντιστάσεις συναντάμε στις 628 και στις 652 μον. όπως διατυπώνονται από τον ΚΜΟ-13 εβδ. και από το 38% επίπεδο Fibonacci retracement από την κορυφή του ΙΑΝ.2020 και τις 949 μον.
Στο γράφημα βλέπουμε έναν ημιτελή σχηματισμό κατά Elliott που έχει χαρακτήρα προωθητικού (πενταριού) πτωτικού Primary κύματος (1-2-3-4-5) με το διορθωτικό intermediate 4 (a-b-c) σε εξέλιξη από τα χαμηλά των 469 μον. όπου ολοκληρώθηκε το 3ο κύμα.

Αντίθετα με την κλασσική τεχνική ανάλυση, η τεχνική εικόνα κατά Fibonacci Pivot points παραμένει θετική, βραχυπροθεσμα, με το ΓΔ να διαπραγματεύεται για τρεις εβδομάδες -εστω οριακα-πανω από το pivot point του μήνα στις 600 μον.

Η έποψη μας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ειναι οτι, οσο ο ΓΔ διαπραγματεύεται κάτω απο τις 740 μον., υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μην εχει δει τα μεγα-μακροπρόθεσμα χαμηλά του, οπως εχουν διαμορφωθεί τον ΦΕΒ του 2016 στις 420 μον, από τον κύκλο διόρθωσης και τα υψηλά του 1999 στις 6.484 μον.

Σε κάθε περίπτωση γινόμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι σε εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τις 628 μον. και απαισιόδοξοι σε εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τις 600 μον.

Επόμενη ενημέρωση Κυριακή 3-5-2020 και με μηνιαία ανασκόπηση.

Καλή Εβδομάδα και Καλή Πρωτομαγιά!

GD Star Rating
loading...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clef two-factor authentication